Το επικοινωνιακό παιχνίδι συνεχίζεται μεταξύ Τρόικα και κυβέρνησης, η οποία βάζει ενδεχόμενα κάποιες κόκκινες γραμμές, προκειμένου να περάσουν τα μέτρα σταδιακά. Βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς «ορκίζεται» ότι τα εν λόγω μέτρα είναι τα τελευταία και μακάρι να έχει δίκιο. Εντούτοις ο οικονομικός πόλεμος εναντίον της Ελλάδας καλά κρατεί, με αποτέλεσμα να στρέφεται η μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την άνοδο των άκρων και αιχμή το μεταναστευτικό καθιστά ορατό τον κίνδυνο διάλυσης του κοινωνικού ιστού, αφού προηγουμένως, αργά αλλά σταθερά, «χτυπήθηκαν», άλλοτε έμμεσα και άλλοτε άμεσα, βασικές σταθερές σε σχέση με την παιδεία, την γλώσσα, την ιστορία κτλ. Αυτά δηλαδή που κρατούσαν την ελληνική κοινωνία διαχρονικά ενωμένη.
Οι «Ευρωπαίοι» θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις με το ελληνικό κράτος είναι διαπραγματεύσεις μεταξύ ηττημένων, αφού η Ευρώπη πλέον έχει χάσει τη γεωπολιτική αίγλη του παρελθόντος. Στρατιωτικά εξαρτάται από τις Η.Π.Α., οικονομικά από τους παγκόσμιους τοκογλύφους και ενεργειακά -όλα δείχνουν- από τη Ρωσία. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν αυτό οι πάλαι ποτέ ευρωπαϊκές «Μεγάλες Δυνάμεις», τόσο καλύτερα για τη συνοχή και την ανάπτυξη της Ε.Ε. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν μας έχουν δώσει δείγματα κατανόησης της προαναφερθείσας πραγματικότητας, είτε γιατί αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, είτε γιατί υπηρετούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο, από το οποίο «αδυνατούν» να αποστασιοποιηθούν. ...
Η Ελλάδα οφείλει, όπως πολλάκις έχουμε τονίσει, να εξασφαλίσει την ασφάλεια του ελληνικού λαού, μπρος στο ντόμινο αναταραχών που ίσως σημάνει την ανατροπή της παγκόσμιας διαπλοκής.Απαιτείται, έστω σταδιακά, πλήρης αλλαγή πλεύσης στη νοοτροπία της κρατικής Ελλάδας, αφού οι Έλληνες βρίσκονται σε οριακό σημείο. Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθει η ημέρα που οι πολίτες θα βγουν στους δρόμους και η διαμαρτυρία τους δεν θα μπορεί να παραμορφωθεί-εξουδετερωθεί από προβοκατόρικες ενέργειες διαφόρων αποχρώσεων. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια, εκτός των άλλων, το ακαριαίο τέλος του κουρασμένου πολιτικού κόσμου της Μεταπολίτευσης.
ΠΥΓΜΗ.GR
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου